2015/04/22

rigato

Med sidste levering fik vi nogle enkelte nye store krukker med som del af en særbestilling. Det er en Vaso Rigato i højde 58cm. Den kan med sin betydelige størrelse noget ganske særligt.

terracottakrukker, terracotta, terrakotta, krukker, syren

terracottakrukker, terracotta, terrakotta, krukker, syren
Her er den beplantet med syrenen, 'Beauty of Moscow", der er en af mine yndlinge blandt syrener. Og den tanke ved jeg, at jeg ikke er ene om.

Syrenen er en af de skønneste, hvide syrener, og den blomstrer i maj/juni måned med store smukke klaser af tætsiddende, hvide blomster med sartrosa knopper.

Udover de smukke blomster byder 'Beauty of Moscow' på den skønneste duft, der spreder sig til store dele af haven, når syrenen er i blomst.

Der er endnu lidt til at syrenen springer ud, men du skal ikke snydes for et billede af de smukke blomster. 

Herunder kan du se, hvilket syn jeg glæder mig til. Og samtidig tror jeg også at du kan forestille dig, hvor flot syrenens blomstring passer til farven på terracotta. 

Den store krukke er i øvrigt også velegnet til et stort udvalg af små træer. Forestil dig den fx med et lille æbletræ, med pilebladet pære, en rødbladet løn eller måske et paradisæbletræ med grøngule bær i efteråret. Mulighederne er mange!

Som sagt har jeg endnu et par stykker af denne på lageret, så er du interesseret, så send mig blot en mail.

Apropos syrener, så har jeg for nylig leveret nogle fotos til en helt ny bog om syrener, der udkommer her primo maj: "Syrenbogen - en hyldest til de sydfynske syrener". Der udkommer ved forlaget Turbine, og jeg ved, at den pt. er i trykken og lander i min postkasse inden længe. 

Jeg glæder mig meget til at se det færdige resultat, hvor jeg blot har leveret få fotos fra den skønne planteskole Heide i Nordjylland. Bogen er i øvrigt gennemillustreret af landskabsfotograf Lars Skaaning, Faaborg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...