2016/05/24

næste levering er lige på trapperne

I denne uge er nogle af de sidste bestillinger røget i ovnen i Toscana, og vi forventer derfor at have det hele hjemme i uge 23. Når vi kender den endelige dato, får alle, der har bestilt, direkte besked.

Vi kan tydeligt mærke, at der bliver plantet til i krukker i haverne landet over. Mange har været forbi os og hente krukker. Især de små størrelser er i høj kurs. Som fx denne VASO RIGATO og dens søster VASO LISCIO, som vi endnu har enkelte af på lager.

Har du kigget langt efter VASO RIGATO, så kan du glæde dig til uge 23, hvor vi altså igen har dem hjemme. Både i højde 41 og 45.

Og hvorfor er det så, at der lige er et figenblad herover? Jo, det er såmænd, fordi vi også nyder foråret i haven og har været i fuld sving med tilplantning af krukker. Her med en ny dansk figen, der hedder 'Røsnæs' og skulle være fundet særligt egnet til det danske klima. Nu tester vi, om den også fungerer i krukker.

En robust figen hilser vi særligt velkomment, for vi elsker, når vi kan få lidt at den skønne middelhavsstemning ind i de danske haver. Og en figen i en terracottakrukke... det sender tankerne i retning af sommerferie og varme himmelstrøg.

Du kan læse lidt mere om den nye figen herunder.

Har du i øvrigt spørgsmål til nye varer, bestilling, beplantning mv., så kan du altid fange os på vores mail: terracottakrukker@gmail.com. Vi prøver at svare så hurtigt som muligt, men der kan godt gå em dag eller to. (bemærk, vi træffes pt. ikke pr. telefon).


Ficus carica ’Røsnæs’
Rigtbærende figen med nogle af de mest lækre, store, søde og smagfulde figner, man kan tænke sig. De modner over en lang periode om efteråret. Frugtkødet har en smuk bordeauxrød farve, hvis den vokser under tag fx vinterhave eller drivhus. På friland bliver farven mere lilla. ‘Røsnæs’ har store dekorative, matgrønne og letfiltede blade. ’Røsnæs’ er fuldt hårdfør. Den kan ved ekstremt hårde vintre fryse lidt tilbage, men skyder så igen til foråret. Den årlige tilvækst bliver let en meter i plantens unge år.

’Røsnæs’ stammer oprindelig fra Jugoslavien. Den blev bragt til Danmark af en ivrig plantesamler for år tilbage og har groet mange år på Røsnæs, hvor der findes store, gamle, flotte eksemplarer.

Plantevejledning
Plant din figen, hvor den har plads til at brede sig. Tænk gerne lidt frem i tiden. ’Røsnæs’ bliver på størrelse med et mindre paradisæble-træ. En figen er nøjsom, men trives bedst på en solbeskinnet plads i en porøs og veldrænet muld. Kan klippes tilbage efter behov.

//Kilde www.gcplant.dk
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...